Search

Content

2007. október 2., kedd

Erőszakmentesség Világnapja és a Fegyvertelen Erők Napja

A Zöld Fiatalok legfontosabb üzenetei közé tartoznak a pacifizmus és az erőszakmentesség eszméi. Ezért nagy örömünkre szolgál, hogy most két megmozdulásra is felhívhatjuk figyelmeteket.

Erőszakmentesség Világnapja:
Az ENSZ Közgyűlése május végén Mahatma Gandhi születésnapját, október másodikát az Erőszakmentesség Világnapjává nyilvánította. Rengeteg szervezet nagyszabású programot hozott össze.
Budapest: Gyülekezés az Erzsébet téren a Gödör Klubnál, majd vonulás végig az Andrássy úton, egészen a Hősök teréig, a sokszínűség és jó hangulat jegyében, ahol gyertyát és fáklyát tartó emberek segítségével kialakítjuk az aktív erőszakmentesség élő jelét.
Pécs: A Szent István tér a Székesegyház előtti részen találkozunk, 19 órakor majd mécsesekből békejelet alkotunk. Gyertek minél többen.

Link

Fegyvertelen Erők Napja:
A másik demonstráció Pécsen az Aradi Vértanúk útján lesz október 13-án, szombaton. Ezzel a megmozdulással egy nemzetközi programra csatlakozunk rá, amit mi sem bizonyíthatna jobban, hogy Pécsen a cseh Ne Základnám aktivistái is jelen lesznek. Ők is egy radar ellen küzdenek Prágában.

A szervezők várják olyan emberek jelentkezését, aki szívesen részt vennének a demonstráció lebonyolításában, plakátolásban, szórólapozásban, matricázásban.
Jelentkezni lehet a zofipecs@gmail.com e-mail címen.

0 megjegyzés:

Archívum