Search

Content

2008. július 16., szerda

Rockmaraton

Így a Rockmaraton után elmeséljük, milyen frankó dolgokat csináltunk ott egy hétig:Főként hulladékból készítettünk helyben mindenféle játékokat, ami azért jó, mert 1. nem kellett előkészülni, 2. nem kellett kicipelni, 3. ingyen volt. Tehát:
- lengőteke (petpalackokból)
- kockapóker (papírból hajtogatva)
- magyar kártya (dobozokból kivágva)
- rajzverseny - a legnépszerűbb, hódokkal, újrahasznosított papírból, amit fénymásolókból kunyeráltunk össze, amiket elrontottak, és amúgy kidobtak volna (lásd a BAMA-n), dőltek rá a résztvevők, érdemes megnézni a képeket
- szemét-szobrászat (hulladékból építettek gitárt, erősítőt, virágot, dobokat, stb.)
- az elmaradhatatlan tetrapack-pénztárca készítés (a helyi büfések tették félre nekünk a dobozokat és ott mostuk el őket, és az egyik srác kitalált egy marha egyszerű és baromi jó új zárkészítési technikát a pénztárcákhoz!
- és persze "szemét-lokátor" építés műanyaghulladékból, tiltakozásképp a Tubes-balhé miatt.Emellett volt
- Te is lehetsz hős játék
- szelektív hulladékgyűjtős teszt (ha érdekelnek, hogy mik ezek pontosan, írj a ZöFi-nek)

Más hirtelen nem jut eszünkbe, de lehet, hogy volt még valami... Lényegében bármit lehetett csinálni a ZöFi sátorban (kivéve rasszista, homofób, gyűlöletkeltő megnyilvánulásokat, de soha senki nem is akart ilyet), és rendesen oda is szoktak a punkok, meg metálosok, meg a többiek. Majdhogynem ott laktak egy hétig! Meglepően nyitottak voltak és érdeklődők, mindenre kaphatók voltak, főként mert amúgy baromira unatkoztak. Aranyosak voltak nagyon és ragaszkodók.

Még szerettünk volna alapítani egy szemét-zenekart, akik hulladékból készített hangszereken zenélnek, de ez nem jött össze. (Kellett volna legalább egy ember a csapatba, aki ért a zenéhez, és összehozott volna egy számot.)

Nagy tanulság továbbá, hogy ha az ember lánya zöld ("szelektíven gyűjtök" feliratú) pólót húz, még a szakad rockerek pénztárcája is megnyílik, és csak úgy dőltek az adományok a világ megmentésére. Celluxra gyűjtöttünk a lokátor-építéshez, és mindenki adott! Így könnyedén tudtuk finanszírozni az elfogyasztott zsírkréták, befőttesgumik és radíros ceruzák pótlását.PS: Az Europarkban van kiállítás még júli 26-ig, ahol tök jó tippeket adnak, mit lehet még készíteni szemétből, illetve elég jó tájékoztatást nyújt az újrahasznosításról.

0 megjegyzés:

Archívum