Search

Content

2010. január 23., szombat

Globális szegénység - Mi közünk hozzá?

A Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány szeretettel meghívja Önt a 2010. január 30-án, Pécsett, 15-20 óra között tartandó rendezvényére, amely a „Gondolj bele, hogy mindenkinek legyen tere” programsorozat keretében kerül megrendezésre.

A DemNet Alapítvány „Globális szegénység - Mi közünk hozzá?” című szakmai programjával járul hozzá az eseménysorozathoz, amelyet az Esélyek Háza és partnerei a „2010. A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve” keretében valósítanak meg.

A délután célja, hogy a magyar szegénységgel foglalkozó szakemberek és a kérdés iránt érdeklődők elgondolkozzanak arról, hogy mi módon kapcsolódhat a magyar és a világ más részein egyre súlyosbodó szegénység. Az előadások után szakmai beszélgetés zajlik majd a hallottakról, és arról, hogy el tudjuk-e képzelni, hogy a magyar állampolgárok is a globális társadalom tagjai az ezzel járó felelősséggel? A programot kísérő eseményeken meghallgathatjuk Afrika hangjait, és megtudhatjuk, hogy mennyire hasonlít a magyar és az etióp pörkölt?

2010. január 30. 15.00 Globális SZEGÉNYSÉG - Mi közünk hozzá?

Művészetek és Irodalom Háza Színházterem, 7621, Széchenyi tér. 7-8. 1.em.

15.00-16.00
„Néma Bölcsők” – filmvetítés az ugandai gyermekek esélyeiről – majd beszélgetés az alkotókkal a filmről és magyarországi vonatkozásairól – Al Ghaoui Hesna TV riporterrel

25 ezer gyermek hal meg naponta a világon, döntően olyan okok miatt, amelyek megelőzhetőek lennének. Sokan nem is gondolnák, hogy milyen, számunkra alapvető dolgokban szenved hiányt a fejlődő országok sok százmilliós lakossága.

16.00 – 17.00
Sierra Leone útinapló – egy nemzetközi fejlesztési szakember képes beszámolója a sierra leonei hétköznapokról, és beszélgetés arról, hogy ehhez képest nekünk milyenek a mindennapjaink? - dr. Jaksa Brigitta DemNet Alapítvány

17.00- 17.15
Fair Trade kávé szünet

17.15 – 18.45
Ethnosound – Népek zenéi és hangszerei - afrikai zene, hangszer bemutató, beszélgetés magyar és afrikai zenészekkel (Fehér Károly, Said Tichti – Chalaban Együttes)

18.45 – 21.00
Afrikai vacsora – szeretettel meghívjuk résztvevőinket egy afrikai étel kóstolóra!

Nem pécsiek odautazását számla ellenében térítjük!
Kérjük jelentkezzen Miháltz Rékánál: mihaltzr@demnet.org.hu, (061)4110410

0 megjegyzés:

Archívum