Search

Content

2010. október 16., szombat

Jövőkereső konferencia

Jövőkereső beharangozó
Párbeszéd a fenntartható fejlődésről

Elkészült egy Jelentés, a magyar társadalom számára, melynek címe: Jövőkereső.
E tanulmány célja, hogy elősegítse a fenntartható fejlődés koncepciójának és a fenntarthatósági szempontokon alapuló fejlődés szükségességének ismertségét a magyar lakosság egyre szélesebb körében.
Ennek elérése érdekében a jelentés már több szakmai konferenciát inspirált, melynek következő állomása a pécsi PTE Pollack Mihály Műszaki Karon kerül megrendezésre. Az ÖKO-Pack és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács szervezésében megvalósuló újabb párbeszéd szorosan kapcsolódik a helyszínen látogatható „Tükörben a Világ” kiállításhoz, mely szintén a fenntarthatósággal és az emberi természet kapcsolatával foglalkozik.


A konferencia egyik előadója Vida Gábor akadémikus lesz, aki a rendszerszemléletű gondolkodásról és a fenntarthatóság 3 alappilléréről fogja megosztani gondolatait. Szó lesz továbbá civilizációs táplálékainkról és a testi-lelki egészségünk összefüggéseiről, a globális nevelés fontosságáról és hogy miért fontosak a helyi kezdeményezések.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

A konferencia előtt és a szünetekben tárlatvezetés.
A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött!


Jövőkereső országos konferencia
2010. október 20.
PÉCS, PTE Pollack Mihály Műszaki kar, 007-es terem
A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Jelentkezés: ÖKO-Pack Kft.: kkontakt@t-online.hu
További információk: 70/249-61-13Idézet a kiállítás és a konferencia üzenetével egybecsengő, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács által kidolgozott Jövőkereső zárószavából:
„Egyet kell értenünk abban, hogy változásokra van szükség. Ma már nem elég javítgatni egy
rosszul felállított társadalmi-gazdasági keretrendszert, hanem azt a fenntarthatóság elvei szerint újra kell alkotni. A legfontosabb változásnak szemléletünkben és értékítéletünkben kell bekövetkeznie.
Ma még úgy véljük, hogy erőnk, boldogulásunk a pénztől, a technikától származik. Növekedni szeretnénk, több pénzt, több technikát akarunk, hogy megoldjuk azt, amit a pénz és a technika megszerzése közben problémaként hátrahagytunk. Ma már látnunk kell, hogy a még több, a még nagyobb hajszolása zsákutca. Sorsunk a társadalomhoz és a természethez köt bennünket. A társadalom boldogulásának az alapja pedig a hit, a kölcsönös szeretet, a nagylelkűség, egymás tisztelete és megbecsülése, az egymással és a társadalom intézményeivel szemben tanúsított bizalom, az egyén boldogsága és megelégedettsége.”

0 megjegyzés:

Archívum