Search

Content

2010. október 6., szerda

Tükörben a Világ kiállítás


Egy földgömb, melyen kézzel tapintható az erdők fogyatkozása. Egy kockás terítő, melyről választhatunk hazai és tengerentúli paprika közül. Egy grafikon, mely az égbe szökve példázza a túlnépesedés mértékét... A Tükörben a Világ kiállítás mindezekkel arra tesz kísérletet, hogy művészi igénnyel mutassa be a fenntartható fejlődés lehetséges útjait, illetve az ember és a természet viszonyát.


2010. október 11 és november 5. között Pécsett, Európa Kulturális Fővárosában mutatkozik be a „TÜKÖRBEN A VILÁG” kiállítás!
A PTE Pollack Mihály Műszaki Kar Aulájában (Pécs, Boszorkány u. 2.) megtekinthető kiállítás hétfőtől szombatig 8.00-18.00 óra között (vasárnap zárva) várja a látogatókat.

A „Tükörben a Világ” kiállítás ünnepélyes megnyitójának ideje és helye:
2010. október 11-én (hétfő) 16.00 órakor a PTE Pollack Mihály Műszaki Kar Aulájában (Boszorkány u. 2.).


A kiállítást megnyitják:
- Pécs Megyei Jogú Város polgármestere,
- Dr. Hutter Ákos, a PTE PMMK Építész Szakmai Intézet igazgatója,
- Ruzsa Csaba, Pécs2010 Nonprofit Kft. ügyvezetője,
- Pais Panni, a Cellux Csoport tagja, a kiállítás egyik alkotója és
- Hankó Gergely az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. PR és Marketing vezetője
A megnyitó után Fair Trade kávézó és biobüfé várja a megnyitó vendégeit!

A „Tükörben a világ” kiállítás keretében október 20-án megrendezésre kerül a „JÖVŐKERESŐ” konferencia is! Az azonos című jelentés szembesíteni kívánja a magyar társadalmat – és elsősorban a döntéshozókat – a világban és az itthon tapasztalható jelenségek társadalmi és környezeti hatásaival, a folyamatok fenntarthatatlanságával. Nem elégszik meg a felszín bemutatásával, a legmélyebb okok feltárására törekszik. A jelentés és a konferencia ébresztő kíván lenni, a döntéshozók és a társadalom figyelmét a jövő kihívásai felé szándékozik fordítani, szemléleti változást, bölcs megfontolásokat és cselekedeteket kér a nemzettől.

Teljes sajtóanyag!

1 megjegyzés:

Kovács Judit says:
at: 2010. október 7. 10:54 írta...

kitettem a kiallitast a kulter programajanloba:
http://kulter.hu/events/?event_id=92
;)

Archívum