Search

Content

2012. április 16., hétfő

Vállald be! – képzés az aktív állampolgárságról

A ZION Civil Menedék, együttműködésben a Zöld Fiatalok Egyesület pécsi csoportjával, valamint Az emberség erejével Alapítvánnyal, képzési programot hirdet fiatalokkal foglalkozó szakemberek és leendő szakemberek számára az aktív állampolgárság és a társadalmi felelősségvállalás témájában.
A képzés céljai:
- társadalmi részvételre „aktivizáljuk” a résztvevőket
- fejlesszük a témához kapcsolódó kompetenciáikat
- eszközökkel lássuk el őket, hogy kezdeményezőként felvállaljanak társadalmi ügyeket, közösségi kezdeményezéseket.
Témák: aktív állampolgárság meghatározása, aktuális társadalmi kérdések, a cselekvés lehetőségei, közösségfejlesztés, önkéntesség, kampány technikák
Módszerek: a képzés során a nem-formális tanulás eszközeivel dolgozunk, nagy hangsúlyt helyezve a tapasztalati tanulásra és a kooperatív oktatásszervezési technikákra. Ezen túl jelentős szerepet kapnak az élménypedagógia körébe tartozó out-door gyakorlatok is.
Résztvevők profilja: a képzésre 18. életévét betöltött embereket várunk, akik lehetőleg ifjúsági területen dolgoznak és/vagy tanulnak, vagy bármiféle aktív közösség tagjai.
Feltételek: a program ingyenes, a jelentkezők vállalják, hogy a képzés teljes ideje alatt részt tudnak venni
Helyszín: Zenész Ifjúsági OtthoN (ZION) – 7629 Pécs, Zsolnay V. u. 109.
Jelentkezés: névvel, elérhetőségekkel és egy rövid motivációs levéllel a pecs.zion@gmail.com címen 2012.04.18.-ig. További információ is ezen a címen, illetve a +36302762047-es telefonszámon kérhető.

0 megjegyzés:

Archívum