Search

Content

2013. március 31., vasárnap

Javítsd Magad! programunk folytatódik


Elromlott valamid? Nem tudod megszerelni? Nehogy kidobd! Nézzük meg, hogy meg lehet-e javítani.

A Javítsd Magad! projekt indulását a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Közép-Európai Bankfigyelő Hálózat támogatta. A támogatási időszak véget ért, de a programunkat folytatjuk tovább. Minden további információ a plakáton.

A pályázat célja és tartalma: A projekt alapvető célja megmutatni a fiataloknak, hogy az ő hétköznapi életükben milyen módokon valósulhat meg a fenntarthatóság, hogyan tudják alternatív módon hasznosítani, vagy megjavítani, felújítani az elhasznált, elromlott, kidobásra ítélt használati tárgyakat, játékokat, háztartási eszközöket, kerékpárokat. Ezáltal fejlesztik a közösségekben nélkülözhetetlen társas kompetenciákat, illetve olyan készségeket, melyek a mindennapi életben, illetve a munkaerőpiacon is hasznosak. Mindezt egyrészt egyéni szinten, a saját meglévő kompetenciák felhasználásával és fejlesztésével, másrészt közösségi tevékenységként, egymást segítve, egymás tapasztalatainak, készségeinek megosztásával teszik. A projekt fő célcsoportja a hátrányos helyzetben élő fiatalok, és a már meglévő, illetve a projekt folyamán felépülő közösségeik. 

Az ötletgazda hosszú távú céljai közt szerepel egy olyan közösségi szerviz megalapozása, ahol az általuk biztosított helyszínen, rendszeres időközönként lehetőséget és eszközöket biztosítanak a fiataloknak a saját és egymás használati tárgyainak, háztartási eszközeinek, kerékpárjainak a cseréjére.


Támogató, háttér: Magyarországon 2012. december 12-én zárult a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Közép-Európai Bankfigyelő Hálózat EU ALAPOK, TE ÉRTED?! közös pályázata, melynek négy magyarországi díjazottja is részt vett a nemzetközi díjátadó ünnepségen.

0 megjegyzés:

Archívum