Search

Content

2013. március 24., vasárnap

Mit csináltunk Brüsszelben?A Zöld Fiatalok „Javítsd Magad!” pályázata első helyezést ért el a Magyar Természetvédők Szövetsége
által kiírt „EU alapok, Te érted?” című pályázatán.

2013. február 19.-én a CEE Bankwatch  által szervezett díjátadó ünnepség keretein belül lehetőségem volt bemutatni Brüsszelben a ZÖFI profilját,céljait, törekvéseit valamint a nyertes projektünk struktúráját. A díjátadó ceremónián összesen nyolc ország legsikeresebb ötletei kerültek bemutatásra, köztük a ZÖFI „Javítsd Magad!” projektje.

Brüsszelben a közös programoknak köszönhetően sok hasonló célokkal rendelkező szervezet képviselőivel beszélgethettem, információkat, tapasztalatokat cseréltem például horvát, cseh, bolgár nemzetiségű kollégákkal.

Az első estén egy vegetáriánus étteremben vacsoráztattak meg bennünket a brüsszeli vendéglátóink, sok ételkülönlegességet megkóstolhattunk ( igaz, egy-kettőről fogalmam sem volt, hogy micsoda). Teli hassal, újonnan megismert kollégáinkkal visszatértünk a szállásunkra, ahol mindenki nagy izgalommal készült a másnapi előadására.

Másnap reggel korán keltünk, készülődtünk, csinosan felöltöztünk majd közösen elsétáltunk a Kongresszusi Központba, a díjátadó helyszínére. Három-három perces előadások váltották egymást a pódiumon, az összes nyertes pályázó ötletét meghallgattuk majd egy kis szünet után nemzetiségenként véleményezték a munkákat.


Délután volt időnk egy kis városnézésre, Brüsszel óvárosában tettünk egy kisebb kört, turistáskodtunk , pantomimesekkel fényképezkedtünk.

A harmadik nap reggele már csomagolással telt, a hazaút előtt az Európai Parlamentbe látogattunk el egy konferenciára. A jól szervezett utazásnak, programoknak köszönhetően nagyon szép három napot tölthettem el Brüsszelben, nagyon kedvesek, segítőkészek az emberek, hatalmasak az épületek, nagyon nagy élmény volt mind szakmailag mind turistaként részt venni ezen a programon.

Szénási Eszter 

0 megjegyzés:

Archívum