Search

Content

2013. augusztus 24., szombat

Miért csinál a ZöFi becsületkasszás vegán büfét a Fesztivál a Város Felet programon?


Erre a kérdésre két válasz adható, egy rövid, illetve egy kicsit hosszabb. A rövid szerint: mert iszonyatosan jó arcok vagyunk.

A hosszabb válasz is ezzel a ténnyel indul, azaz iszonyatosan jó arcok vagyunk, de önnön jóarcúságunkat úgy éljük meg, hogy saját magunk éltetésén túl másokkal is foglalkozunk. 

Vegetáriánusnak vagy vegánnak lenni a másikkal való törődést jelenti. Azért csinálunk vegán büfét, mert úgy gondoljuk, hogy vegán ételt enni ünnep, mivel jó érzés egy mindennapi rutint (gyk.: az evést) úgy megszervezni, hogy azzal tisztelgünk az állatok és a természet előtt, illetve elutasítjuk az erőszakot. A vegán büfé annak a véleményünknek egy békés megjelenítése, hogy az állatok nem azért léteznek, nem az a feladatuk a természetben, hogy kegyetlen körülmények között tartva kínozzák őket a tejükért, a tojásukért, a húsukért.


Ha nem lenne világos: a vegán étel olyan, ami nem tartalmaz semmilyen állati anyagot. Terveink szerint csinálunk majd mindenféle pástétomot, szendvicseket, bab-burgert. És persze mindezt becsületkasszáért, mert gazdagok már úgysem leszünk a civilkedésből soha.
Természetesen a fesztiválra nem csak a jó kajáért érdemes jönni, hanem mert délután kettőtől nagyon jó programok lesznek.   

A fesztivál eventje: facebook

Kapcsolodó cikkek: 

0 megjegyzés:

Archívum