Search

Content

2013. október 15., kedd

Kukakultúra-, avagy BIOKOM nyílt nap


Október 5-én 10 és 16 óra között a Biokom Nonprofit Kft. betekintést engedett a hulladékfeldolgozás kulisszái mögé. Amellett, hogy a látogatók követhették, min is megy keresztül a hulladék, miután elszállítják a szelektív gyűjtőkből, a rendezvény szervezői számos egyéb környezettudatos programmal várták a nagyérdeműt.
Ezek között, voltak kézműves foglalkozások, Öko-Anyu stand, újrahasznosított ékszer készítés, továbbá kitelepült a Retextil Alapítvány, és nem utolsó sorban a ZöFi Zöld Zónájában is megtalálhatták a kicsik és a nagyok az őket érdeklő elfoglaltságokat.

A nap folyamán rendszeresen indultak olyan turnusok, amelyek során a lehetőség nyílt megtekinteni a feldolgozási folyamatokat. Érdekes volt látni, mennyi munkára van szükség, illetve mennyi dolgos emberi kézen megy keresztül a hulladék, amíg szelektív gyűjtőtől eljut a tényleges újrahasznosításig. A jelenlévőket legalábbis biztosan környezettudatosabb gondolkodásra bírta a személyes tapasztalat. Természetesen a fenntarthatósággal kapcsolatos játékok is nagy népszerűségnek örvendtek, számos család látogatott el, és a kisiskolások is nagy érdeklődéssel vettek részt a programokon. A gyerekeknél mindenképpen siker volt, hogy kipróbálhatták milyen is ülni egy szemétszállító autóban, vagy milyen a légvárban kalandozás, a környezetvédelemmel kapcsolatos élőtársas, vagy az újrahasznosított lengőteke, és akadtak, akik ugyanakkora lelkesedéssel elidőztek a színezős asztalnál, mint más játékoknál.

A nap végére, mindenképpen élménnyel tért haza, aki ellátogatott az eseményre, és esetleg nagyobb tudatossággal és kreativitással figyel a jövőben környezetére.Kovács Fanni 

0 megjegyzés:

Archívum