Search

Content

2014. július 7., hétfő

Gonosz vegetáriánusok - Második rész (gyilkosok és pszichopaták)


Három részes cikkünkben először pokolban fogant történelmi alakokat mutatunk be (itt olvasható), a másodikban sorozatgyilkosokat, akik erőszakosságuk mellett vegetáriánusok voltak, végül pedig filmekben és könyvekben szereplő ördögi vegetáriánusoknak nézünk utána. Cikkünkben olvasható információkat nem sikerült maradéktalanul ellenőrizni. A legtöbb adatot valamilyen a vegetáriánus életmódot ellenző oldalon találtuk, ezért kérünk mindenkit – legyen szó akár vegetáriánusról, akár húsevőről –, hogy a humor gombot kapcsolja be saját magán!

A sorozatgyilkosokat és a pszichopatákat mindig nagy érdeklődéssel figyeli a társadalom. Életrajzi filmek, a perekről szóló tudósítások, könyvtárnyi irodalom mutatja be életüket és cselekedeteiket. Az érdeklődés nyilvánvaló, hiszen olyan emberekről van szó, akik a társadalmi és jogi normákat felrúgva emberéletekkel játszva elégítették ki beteges vágyaikat vagy teljesítették be ideológiai nézeteiket.
  

Charles Manson nem csupán Marylin Manson produkció egyik névadója volt, hanem egy Beatles rajongó (a Beatles tagok közül többen folytattak és folytatnak vegetáriánus életmódot), pszichopata is, a Manson-család nevű szekta vezetője. Már fiatalon is számos bűnténybe keveredett, azonban hírnevet a szektájanak tagjai által elkövetett gyilkosságokkal szerzett. Egyik áldozatuk Roman Polanski akkori felesége, a nyolc és fél hónapos terhes Sharon Tate volt. Manson környezet- és állatvédelmi mozgalmat szervezett ATWA néven (Air, Trees, Water, Animals), és állítólag mind a mai napig vegetáriánus.   


Feltehetően a Manson-család több tagja is vegetáriánus volt,  így például a súlyos pszichés problémákkal küzdő Lynette “Squeaky” Fromme is, aki arról híresült el, hogy megpróbálta megölni Ford elnököt. Így nyilatkozott az után, hogy megkérdezték tőle, milyen diétát folytat: “Egészségeset. Vegetáriánus vagyok és kerülöm az adalékanyagokat és a cukrot”. 

Theodore Robert Cowell, alias 'Ted Bundy' az egyik leghíresebb amerikai sorozatgyilkos. Harminc gyilkosságot ismert be, de az áldozatok száma feltehetően ennél jóval több. És ezt mindössze négy év alatt hozta össze (1974-78). A rendkívül sármos, intelligens (126-os IQ), művelt (többek között pszichológiát tanult) Ted könnyedén áldozatai közelébe tudott jutni, akiket elbűvölt egyéniségével, majd miután megerőszakolta őket, agyonverte vagy megfojtotta mindet. Érdekesség, hogy a seattle-i rendőrség kitüntette, mert megmentett egy három éves kisfiút vízbefulladástól.
A leírások szerint a siralomházban töltött utolsó évében Ted vegetáriánus diétát folytatott, de azt is mondják, hogy evett halat. Azonban az tény, hogy utolsó vacsorájára steak-et kért. Biztos azért, mert már úgy is mindegy.

A holland Volkert Van der Graaf a vádak szerint megölte a konzervatív és iszlámellenes (emellett meleg) Pim Fortuyn politikust. Amikor Van der Graaf a börtönben éhségsztrájkba kezdett a cellájába szerelt kamera miatt, az orvosok azt mondták róla a sztrájk 49. napján, hogy azért bírja ilyen jól, mert vegán étrendet folytatott korábban.

William MacDonald-ról, a sidney-i csonkítóról is több oldal állította, hogy vegetáriánus. Négy vagy öt embert ölt meg működése során.


Jeffrey Lionel Dahmer vegetáriánusságáról ellentmondó információk keringenek az interneten. Ha állatok húsát nem is, de emberhúst azért biztosan evett. Talán az zavarhat be a képbe, hogy a PETA egy vegán éttermet akar nyitni Dahmer gyerekkori házában, azonban azért, hogy ezzel a provokatív akcióval hívják fel a figyelmet a vágóhidak szörnyűségeire. Hiszen ha azon felháborodunk, hogy egy ember feldarabol egy másikat, akkor azon miért nem, ha egy ember egy tehenet vág össze.  Dahmer 17 férfit ölt meg a saját lakásán, testüket feldarabolta, majd megette azokat, illetve testrészeiket a hűtőszekrényben tárolta vagy dísztárgyként használta. Utolsó étkezése (ami tojás, pirítós, müzli és kávé volt) után egy rabtársa agyonverte. Utolsó szavai ezek voltak: “Nekem mindegy, hogy élek-e vagy sem. Gyerünk, ölj meg!” 

Az utolsó vacsorák amúgy is izgalmas adatokat nyújtanak a börtönbe került bűnözők étkezési szokásaikkal, sőt, az erkölcsi érzékükkel kapcsolatban is. Jayne Shirley MacMillen például vegetáriánus hamburgert és egy doboz cigarettát kért. Érdekesebb azonban a rendőrgyilkos Philip Workman utolsó vacsorája (vagy inkább utolsó kérése). Megkérte a börtönt, hogy vacsoráját (egy vegetáriánus pizzát) adják oda egy hajléktalannak. Mivel ezt a börtön megtagadta, ezért nem evett semmit. Akciójának hatására rengeteg hajléktalan kapott vegapizzát szerte Amerikában.

+1

Soma Mamagésa ugyan nem pszichopata gyilkos. A gonosz vegetáriánusok közé csupán azért került, mert saját bevallása szerint vegán, azonban eszik háztáji húst. Tehát ő annyira gonosz, hogy vegánként húst eszik. A pszichopaták embereket gyilkoltak, Soma boldog bocikat. Ez az igazi szemétség...


1 megjegyzés:

robi roboter says:
at: 2014. július 7. 18:09 írta...

A boci még mindig nem háztáji hús. (Egy húsevő, aki ismeri a húsokat, és a háztájit is.)

Archívum