Search

Content

2014. október 17., péntek

A tiltás NEM megoldás! Társadalmi célú hirdetés


A videó azért készült, mert Pécs is beállt azon városok sorába, melyek a közterületekről való kitiltással akarják megoldani a hajléktalanság problémáját. Sem szakmailag sem erkölcsileg nem tudjuk elfogadni a tiltást, mint egy társadalmi problémára adott választ. Az önkormányzati döntés mögötti gondolkodásmód a szolidaritás teljes hiányára utal, egy társadalom pedig nem maradhat fenn szolidaritás nélkül.

A spotot a szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából készítettük. A kapcsolódó nyílt levelet alább olvashatjátok.

Tisztelt Polgármester Úr!
Tisztelt Képviselő Urak!

Október 17-e a Szegénység elleni küzdelem világnapja. Ennek apropójából, és mivel szeptember 25-én Önök közül sokan, az előző városvezetés tagjaként egy rendeletmódosítás-csomaggal és egy 150 tételt tartalmazó közterület listával kitiltották városunk jelentős részéről a hajléktalan embereket, szeretnénk köszönetet mondani a városlakók érdekeit figyelembe vevő munkájukért.

Először is szeretnénk megköszönni a szándékot, hogy egyáltalán foglalkoznak egy olyan réteg problémáival, akik az Önök számára a szavazatszerzés szempontjából nem számítanak jelentősnek, azonban arra is szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy nem konstruktív, vagy pozitív eredményekkel kecsegtető megoldási módot választottak a hajléktalanprobléma kezelésére.

Bármily meglepő, attól, hogy valami nem látszik, még létezik. Attól, hogy nem látszanak majd az utcán hajléktalanok, attól még az elszegényedés, a kilátástalanság problémája létezik. Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a tiltás nem megoldás!
Távol álljon tőlünk, hogy megoldási javaslatokkal álljunk elő egy ilyen komplex kérdésben. Azt is fontos eredménynek tartjuk, ha a megoldás felé vezető út során a rossz kezdeményezéseket – mint például a tiltás, mint szociálpolitikai eszköz – ki lehet szűrni.


Az esetben, ha levelünk nem győzte meg Önöket, és továbbra is tiltással próbálják megoldani az égető társadalmi kérdéseket, engedjék meg, hogy a mellékelt tiltójel gyűjteménnyel ötleteket adjunk, hogy kiket lehetne még indokolatlanul kirekeszteni a város utcáiról. A melléklet a mi hozzájárulásunk munkájukhoz, így már a tervek is rendelkezésükre állnak. Akár a jövő héten indulhat a táblák gyártása.

0 megjegyzés:

Archívum